Geen Stone Rock in 2018

Geen Rock ’n Roll onder de Zwevende Kei in 2018

Zoals jullie gewend zijn zeggen we bij Stone Rock waar het op staat. Daarom “straight to the point”: Stone Rock 2018 gaat niet door.

Die woorden galmen misschien wel even na… Bij ons in ieder geval wel. Waarom we tot deze zware beslissing zijn gekomen, willen we jullie hieronder toelichten.

Jullie zijn van ons gewend dat we al jaren met bloed, zweet, tranen en met een enorme bak passie bezig zijn met onze grootste hobby: het organiseren van Stone Rock. Echter hoeven we niet onder stoelen of banken te steken dat er nog nooit één euro is verdiend aan het festival. Dat vonden we nooit erg omdat het organiseren van het festival natuurlijk ook gewoon een beetje Rock ’n Roll moet zijn. Maar rock ’n roll of niet, at the end of the day moet het financiële risico, wat inherent is aan het organiseren van een dergelijk festival, acceptabel blijven voor ons als organisatie.

Afgelopen jaren hebben we erg veel geluk gehad met het binnenhalen van grote sponsoren en flinke bedragen vanuit verschillende subsidiepotjes. Na jarenlange samenwerkingen, hebben we als festival een goede band en mooie samenwerkingen met veel verschillende partijen opgebouwd. Helaas is onlangs gebleken dat een aantal van de financiële samenwerkingen niet voortgezet worden in 2018. Dit kwam voor ons totaal onverwacht. De financiële input die uit deze samenwerkingen voortkwam, was letterlijk van levensbelang voor het festival. Het gevolg was dat we direct zijn gaan kijken hoe we deze financiële tegenvallers op konden vangen.

We hebben alles uit de kast gehaald en gedaan waar we goed in zijn; lobbyen, andere plannen maken, ontelbare uren vergaderen en kijken hoe we het festival op een andere manier alsnog goed konden organiseren. 1 ding stond altijd voorop, we wilden niet toornen aan de kwaliteit en het hart van het festival; Rock ’n Roll!

We weten dat jullie allemaal trouw een kaartje kopen en een bak geld over de balk smijten. Daarvoor zijn we iedere bezoeker ontzettend dankbaar! Maar helaas zijn die inkomsten niet voldoende om het festival te kunnen organiseren. Het gat in de begroting is te groot geworden om op te kunnen vangen. Na 7 legendarische edities met bands als De Staat, Paceshifters, John Coffey en Guano Apes, ons eigen bier en een waanzinnige crew moeten we met pijn in ons hart voorlopig een streep trekken onder Stone Rock.

En nu? We komen terug! Met een ander concept. Reken maar! Er gaat hoe dan ook weer “onmeunig” hard gerockt, gefeest en gedronken worden onder de Zwevende Kei. Hoe en wat? Daar gaan we aankomende tijd over nadenken. En ook heel graag met jullie! Toffe ideeën? Briljante ingevingen? Of wil je gewoon onbeperkt Stone Rock bier komen drinken tijdens een brainstorm? Let us know!

We willen tot slot onze dank uitspreken voor de support van zo veel crewleden, bedrijven, sponsoren, de Gemeente Dalfsen en vooral jullie. You guys made it rock!

 

“It’s a long way to the top if you wanna Rock ‘N’ Roll” – Bon Scott

Show Pennywise verplaatst naar Hedon!

We hebben ontzettend veel moeite gedaan om Pennywise naar Nederland te krijgen aankomende zomer. En damn wat zijn we er trots op dat het gelukt is! Vanzelfsprekend willen we deze super vette show niemand ontzeggen en daarom organiseren we in samenwerking met onze partner Hedon de beloofde show van Pennywise in Hedon!

Dit zullen we volledig in de bij jullie welbekende Stone Rock vorm gieten zodat we alsnog met zijn allen het Stone Rock gevoel kunnen pakken in Hedon!

Op vertoon van je Stone Rock ticket kun je dan keihard genieten in Hedon. Mooi alternatief toch?

Hoe gaan we verder?

Just to be clear; jullie zijn absoluut nog niet van ons af! We gooien de handdoek niet in de ring!

Helaas moeten we dit jaar een pauze inlassen maar dat betekend niet dat er nooit meer iets georganiseerd gaat worden. Achter de schermen zijn we druk aan het nadenken over wat we de komende jaren willen gaan doen. We hebben erg veel super gave ideeën dus maak je niet ongerust.

Wil je op welke manier dan ook bijdragen om in de toekomst een vervolg te geven aan Stone Rock? Laat het ons dan vooral weten, dat waarderen we enorm! Je kunt contact met ons opnemen door te mailen naar info@stonerock.nl.

Bedankt voor de vette jaren!

BEDANKT! We zijn iedereen super dankbaar die de afgelopen jaren Stone Rock samen met ons mogelijk heeft gemaakt! Ieder jaar stond iedereen weer vol enthousiasme op ons veld keihard te genieten van onze grootste hobby. Bedankt dat jullie ervoor gezorgd hebben dat wij de afgelopen jaren met succes deze hobby uit konden voeren. Wat was het gaaf!

Dus dikke vette special thanks naar iedereen en op naar de toekomst!

Wat kan je nu doen met je gekochte ticket?

Zoals hierboven beschreven kan je op vertoon van je gekochte Stone Rock ticket op zaterdag 7 juli keihard feesten in Hedon met o.a. Pennywise! We gaan hier iets ontzettend gaafs van maken en we hopen dat we hier met jullie kunnen proosten op het succes van afgelopen jaren!

Vind je dit niks? Dan krijg je natuurlijk je geld terug. Hoe doe je dat?

Stuur een mail naar tickets@stonerock.nl met daarin het volgende:

  • Het mailadres waarmee je de ticket(s) gekocht hebt
  • Hoeveel tickets en welk type tickets er gekocht zijn
  • Je bankgegevens
  • En niet vergeten: stuur je gekochte ticket(s) als bijlage mee
  • Op basis van die gegevens kunnen wij je de ticketprijs terug overmaken (helaas zonder de servicekosten, dit zijn kosten die reeds zijn gemaakt voor het aanschaffen van je ticket en dit gaat buiten ons om via de ticketingpartij)

Deadline: verstuur je mail uiterlijk op 31 mei 2018 naar ons. Om Stone Rock goed financieel af te sluiten hanteren we die dag als einddatum. Refundverzoeken die na die datum bij ons binnenkomen kunnen we helaas niet meer verwerken.

We zullen zo snel mogelijk reageren op je mail, echter vragen we je begrip voor het feit dat een reactie even op zich kan laten wachten i.v.m. de talloze zaken die we nu als kleine organisatie aan het regelen zijn.